Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

hængelås

Sådan vælger du en ordentlig hængelås

hængelås

Sponsoreret indhold

Der er kun to grunde til, at du skal bruge en hængelås:

  • For at forhindre tyveri, eller
  • For at forhindre uautoriseret adgang til et område eller en genstand
  • Så når du vælger din hængelås, sørg for at den vil gøre jobbet, ellers kan du lige så godt lade være.

Her er et par hurtige tips til at hjælpe dig med at træffe det rigtige valg:

Tænk – hvor værdifuldt er det du vil sikre? Hvis det er værdifuldt, er chancerne for tyve eller ubudne personer større – så køb en dyr høj-sikkerheds hængelås. Tænk på det som en forsikring, du betaler kun én gang (ikke hvert år!) Hvis det ikke er så værdifuldt, er sandsynligheden for tyveri lavere, så brug en ‘billigere’ hængelås.

Tænk ikke kun på hængelåsen – tænk på, hvad den skal fungere med. Er kæden stærk nok? Er dør- og dørrammen robust nok? … og de omgivende strukturer og komponenter matcher sikkerhedsværdien af ​​den hængelås, du vil bruge? Igen skal du tage højde for værdien af det du vil sikre. Der er ingen grund til, at købe en militærkvalitets ‘Rotalok’ til brug på et haveskur. Tænk altid – hvad er det svageste led?

Er hængelåsen nødt til at opfylde en specifik forsikringsbedømmelse? Forsikringsselskaber angiver undertiden, at en hængelås skal være sikkerhedsklassificeret til enten ‘Sold Secure’ eller ‘CEN’ standarderne. Hvor dine forsikringsselskaber angiver dette, vil de normalt også angive niveauet for den krævede rating, det vil sige Sold Secure Gold, Silver eller Bronze (svarer til den europæiske CEN-rating, henholdsvis 5, 4 eller 3). En hængelås med en tykkelse på mindre end 11mm er usandsynligt at opfylde selv den laveste af disse vurderinger.

Har du brug for specielle nøgleindstillinger? Hvis du har mange hængelåse at håndtere, skal du overveje ‘Master Keying’ eller ‘Keyed Alike’ indstillinger. En ‘Begrænset nøgle’ ​​-indstilling reducerer risikoen for uautoriseret nøgleoverlapning (skæring). Hvis mange mennesker skal kunne betjene hængelåsen, kan en kombinations hængelås være et bedre valg end en nøgle-hængelås – hvor man for eksempel skal udstede nøgler til mange mennesker. Husk dog, at en kombinationens hængelås kun er egnet til lavt sikkerhedsniveau.

Har du brug for en hængelås til indendørs eller udendørs brug?

Hvis du har brug for en hængelås til udendørs brug, skal du vælge den type, der er mest vejrbestandig selvfølgelig. Kroppen af ​​en messing hængelås vil ikke ruste, men de indre fjedre vil, hvis de er lavet af stål.

Lavere omkostninger til “vejrbestandige” hængelåse er ofte almindelige lavpris messing eller laminerede hængelåse, der er forsynet med en plastikkappe, der giver et niveau af beskyttelse mod elementerne, mens formkonstruerede vejrbestandige låse vil udnytte materialer som rustfrit stål og messing osv.

Husk dog, at hvis du har brug for en hængelås, der skal bruges i hårde, salte omgivelser som f.eks. ved vavet eller til brug ombord på et skib eller en båd, skal du være på udkig efter en ordentlig “hængelås” i stedet for bare en som er vejrbestandig.