Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Oppustlige kajak

Myter om oppustelige kajakker

Sponsoreret indhold

Der er mange misforståelser og myter omkring oppustelige kajakker. Desværre mener jeg, at disse myter forårsager, at forbrugerne tvivler på, om en oppustelig kajak er det rigtige valg.

Jeg vil gennemgå disse myter nedenfor og rydde op for enhver forvirring eller misforståelse, som folk måtte have. Forhåbentlig vil dette hjælpe dem, der aldrig har brugt en god oppustelig kajak til at føle sig godt tilpas og godt informeret om deres beslutning om muligvis at købe en.

Myte nr. 1 – Oppustelige kajakker er ikke holdbare

Det er fornuftigt at tro, at en oppustelig simpelthen ikke vil holde til det sammen som en hard-shell kajak. Men sandheden er, at de er kendt for at holde lige så godt … hvis ikke bedre.

Der er en række tunge materialer, der anvendes til konstruktion af oppustelige kajakker, såsom PVC, Hypalon og Nitrylon. Disse materialer er utroligt hårde og robuste. Stofferne har tendens til at være stærkt forstærket, og sømmen er enten elektrisk svejset eller limet.

Myte nr. 2 – Oppustelige kajakker vil synke, hvis de får en flænge

Ikke sandt. Selv når de er helt fyldt med vand, vil de ikke synke.
En flænge i din oppustelige kajak er virkelig ikke nogen big deal. Langt de fleste oppustelige kajakker vil altid have mere end et luftkammer, så selv i det usandsynlige tilfælde at man skal fuldstændigt punktere, vil du stadig være flydende. Sandt nok, hvis der er en flænge, vil din lækage være så langsom, at du ikke har noget problem at komme tilbage til kysten, før meget luft kommer ud.
Alle oppustelige kajakker leveres med sit eget reparationssæt, og du kan lave en hurtig patch-up reparation, eller hvis lækagen er virkelig “dårlig”, kan du altid sende den til producenten.

Myte nr. 3 – Oppustelige kajakker skal undgå skarpe genstande

Oppustlige kajak

Faktum er, at nogle oppustelige kajakker er bygget hårdere end andre. Hvis du planlægger at padle i floder og ved at du vil blive kastet op mod klipper og træ, vil du have brug for en oppustelig kajak, der er specielt designet til hvidvandsbrug.

Disse oppustelige kajakker vil blive testet kraftigt med stød, skarpe genstande og alle former for flodhindringer. Hvis du får en anstændig til god model, er det ikke noget at bekymre dig om. Selv de fleste oppustelige kajakker er ikke modtagelige for lette revner og slid.

Hvad angår at undgå skarpe genstande – ja, det ville være en god ide. Som en generel regel er det ret svært at punktere en oppustelig kajak, men det kan ske. Bare vær på udkig.

Myte nr. 4 – Oppustelige kajakker kan ikke trækkes på grus eller flodbredder

Det forventes, at der vil være noget, at trække på den oppustelige kajak på sand eller grus, mens du kommer på land eller til bredden. De er bygget til at klare det, men som regel er jeg ganske bevidst om det selv.

Der bliver nogle ridser, men hvis du er lidt forsigtig med det, skal din oppustelige kajak forblive i rigtig god form.

Myte nr. 5 – Oppustelige kajakker er ikke stabile

En oppustelig kajak som hovedregel faktisk langt mere stabile end en hard-shell kajak. Dette skyldes, at oppustelige kajakker normalt har ret fladbundede bunde og derfor er yderst stabile på vandet.
Med nogle modeller kan du endda stå op i dem uden problemer. Også oppustelige kajakker har flere luftkamre, som gør dem meget flyde og vanskelige at tippe.

Myte nr. 6 – Oppustelige kajakker er svære at manøvrere

Dette afhænger alt af den model du vælger. Nogle oppustelige kajakker vil ikke engang sammenligne i præstation til en anstændig hard-shell kajak. Men jeg har været i nogle temmelig forfærdelige stive kajakker, der ikke sammenlignede med manøvredygtigheden af ​​min oppustelige kajak. Så det afhænger virkelig af hvilken kajak du roer i.

Ofte kommer en oppustelig kajak med en skeg eller et valgfrit ror, som i høj grad vil hjælpe med sporing og manøvredygtighed på fladt vand. Jeg kender folk, der roer deres oppustelige kajakker på havet fra ø til ø med stor succes og uden problemer i manøvredygtighed, så det afhænger virkelig af modellen.

Myte nr. 7 – Oppustelige kajakker er vanskelige at passe på

Hvis du ved hvad du skal gøre, tror jeg, at oppustelige kajakker er de enkleste både at passe på. Der er ingen stor vedligeholdelse, der skal gøres … bare sørg for, at det er dejligt og tørt, før du pakker det væk, så der ikke kommer mug i opbevaringsposen. Opbevar den væk fra ekstrem varme eller kulde, og det vil være helt fint.

Hvad angår eksponering fra UV og fra elementerne, vil en god 303 UV-beskyttende spray holde materialet og holde det stærkt.

Myte nr. 8 – Oppustelige kajakker er dyre

Oppustelige kajakker vil typisk variere i pris fra 1500 kr helt op til over 10.000 kr. Prisen vil normalt afhænge af kvaliteten af ​​materialet. Der er en oppustelig kajak til alle prisklasser og sammenlignet med stive kajakker ville jeg ikke sige, at oppustelige kajakker er dyre.

Konklusion:

Jeg tror, ​​at folks opfattelser ændrer sig, når det gælder oppustelige kajakker. Tidligere blev de ikke set som levedygtige muligheder for rekreative eller hardcore kajakroning. I dag er kvaliteten og ydeevnen af ​​disse kajakker blevet så fantastiske, at der deres popularitet ikke benægtes, bekvemmelighed og den kompakte natur. Oppustelige kajakker er i sandhed nogle af de hårdeste både på markedet. Jeg ønsker måske ikke at ro en i et løb (endnu), men som en rekreative kajak, der let kan transporteres og opbevares i små rum, er den oppustelige kajak virkelig ideel.